Kézben tartott rózsaszín virág, a körmök pedig világos pasztell kékekTrendek jönnek és mennek, így egyértelmű, hogy átlépve 2016-ba új szín hódít a divatiparban. Persze ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a Pantone Intézet minden évben kijelöli a következő év vezető színét, amely az adott évet hivatott képviselni. Szakértők már 2015 őszén elkezdték megjósolni az idei év trendjeit, a számításaik pedig többé kevésbé be is jöttek, ugyanis a dögös marasalát idén nem is egy, hanem két visszafogottabb, nőies pasztell árnyalat váltotta fel, ami nem más, mint a rózsakvarc illetve a derűs kék.

Bájosan nőies – a rózsakvarc

A rózsakvarc eljövetelét a szakértők már tavaly ősszel megjósolták és a feltételezések be is igazolódtak. A rózsakvarc tipikusan nőies árnyalat, amely abszolút ellenéte a tavaly megválasztott, kicsit szeszélyes, ugyanakkor rendkívül dögös marsalának. A rózsakvarc árnyalat enyhén babás, inkább visszafogott, mintsem kirívó, így azon hölgyeknek kedvez, akiknek bőre finom, porcelán fehér. Az árnyalat remekül mutat majd a körmökön is és persze a divatiparban is hódító útjára indul. Tavasszal illetve nyáron remek ötlet, ráadásul a Diamond Nails kínálatában is fellelhető az árnyalat, amellyel bár nem tűnünk ki a tömegből, mint a marsalával, de visszafogottságával eleganciát és letisztultságot sugározhatunk a környezetünk irányába. Ezt az ártatlannak is nevethető színt pedig számos árnyalattal remekül lehet párosítani, így retro hatás érhető el, ha fűzölddel keverjük, a terrakotta tónusokkal pedig könnyedén vidéki hangulat teremthető vele. Ha pedig a bájos vonalat szeretnénk képviselni, érdemes lehet fehérrel keverni.

Borúra derű – a derűs kék

Idén a rózsakvarc mellett a derűs kék is megnyerte a megtisztelő év színe státuszt, ami azért is különleges momentum, mert a kék utoljára 2008-ban volt az év vezető színe, bár akkor a kicsit misztikus hatást keltő íriszkék volt a befutó. A derűs kék remek választás lehet, ha elegánsan szeretnénk felöltözni, de a country stílus kiegészítőjeként is remekül funkcionál. A derűs kék némiképp ellentéte a rózsakvarcnak, ám nem hiába mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ugyanis a két árnyalat remekül ki is egészíti egymást. Az idei év két trendszíne – ellentétben a tavalyival – az egyensúlyra és a megbékélésre asszociál, hiszen a rózsakvarc a szeretet és a szerelem jelképe, amely egyben megbocsátásra is sarkall, míg a derűs kék az eget jelképezi.

A két egymásba fonódó árnyalat pedig mind az öltözködésben, mind pedig a körömtrendekben hódító útjára indult. A DN pedig követve a trendeket a rózsakvarc és a derűs kék árnyalatival is igyekszik kedveskedni vásárlóinak, ráadásul a két tónus akár egyszerre is viselhető, hiszen a kontraszt mellett, tökéletes harmóniát is teremt viselője számára.

      
 Vissza a cikkekhez