A zselés műkörömépítés lépései során fontos a megfelelő előkészítés ez a körmökre és a használt eszközök és anyagokra is vonatkozik. Jó ha nem munka közben kell kapkodunk értük.

Első lépésként vegyünk elő egy bőrfeltoló kaparót. A „kanalas” oldalának segítségével óvatosan toljuk fel a körömágybőrt. Az elhalt bőrt az eszköz másik oldalával kaparjuk le. Ezt követően bolyhozzuk fel a köröm felületét, ehhez egy finom szemcséjű reszelőt válasszunk. Reszeljük át a szabad széleket. Majd kenjük be előkészítő folyadékkal a köröm felületét. Ezután válasszuk ki a köröm méretéhez megfelelő tipet és ragasszuk fel azt műköröm ragasztóval.
Megkönnyíthetjük dolgunkat, ha ecsetes tipragasztót vásárolunk.

A műköröm méretre vágásához használjunk tipvágót. Ha megkaptuk a kívánt hosszt, reszeljük át ismét a szabad széleket. Ezt követően egy zselés lapos ecset segítségével hordjuk fel az első réteg zselét, majd UV lámpa fénye alatt köttessük meg. Ha a zselé megszilárdult, vegyük ki a lámpából és fehér zselével alakítsuk ki a mosolyvonalat. UV lámpa fénye alatt köttessük meg ezt is.

A zselés műkörömépítés lépései során fontos a megfelelő előkészítés ez a körmökre és a használt eszközök és anyagokra is vonatkozik. Jó ha nem munka közben kell kapkodunk értük.

Második fázis

Ha megszilárdult a zseléréteg, vegyük ki a kezet. Vigyünk fel egyenletesen a köröm felületére átlátszó zselét, hogy ezzel lefedjük az eddigieket. UV lámpa fénye alatt köttessük meg. Ha megszilárdult a zseléréteg, vegyük ki a kezet a lámpából. Használjunk zselé fixáló folyadékot a ragacsos felület megszüntetésére. Ezt követően reszeljük át a szabad széleket és a köröm felületét is. Ezt követően vigyük fel a fényzselét a körömre és szilárdítsuk ezt is UV lámpa fénye alatt.


Francia manikűr készítése

A 3. részben azt mutatjuk meg, hogyan lehet francia manikűrt készíteni körömlakkal műkörömre. Saját körömhosszunkra vagy a már felragasztott és előkészített tipre első lépésként felviszünk egy alapréteget építőzseléből. Ezt UV lámpa fénye alatt megszilárdítjuk. Fixáló folyadékkal letöröljük a ragacsos réteget, átreszeljük a szabad széleket és felbolyhozzuk a felületet is. Aztán felviszünk a felületre egy alaplakkot. Várunk 1-2 percet, hogy száradjon. Ezután vékony rétegben felvisszük a francia rózsaszínt, s ha megszáradt kialakítjuk fehér lakkal a mosolyvonalat. Fedésként átlakkozzuk egy UV fényre kötő fedőlakkal és műköröm UV lámpa fénye alatt megköttetjük. Utolsó lépésként kenjük be a kiszáradt körömágybőrt speciálisan erre a célra kifejlesztett körömágybőr ápoló olajjal.


A műkörömépítés lépései a sorrend tekintetében nem változtathatóak meg. Fontos a megfelelő jó minőségű műköröm alapanyagok használata ha tartós és szép körmök elkészítése a célunk. A műkörömépítés lépései videó segítségével jól láthatóak a különböző munkafázisok, mit milyen módon ajánlatos elvégezni.

      
 Vissza a cikkekhez