A műkörmös szakma után érdeklődők kezdeti nehézségekkel találhatják szemben magukat. A műkörmöt kedvelő vendégek között is egyre inkább előtérbe kerülnek olyan gondolatok, ...

A műkörmös szakma után érdeklődők kezdeti nehézségekkel találhatják szemben magukat. A műkörmöt kedvelő vendégek között is egyre inkább előtérbe kerülnek olyan gondolatok, minthogy milyen is lenne a műkörmös szakmát elsajátítani, közelebbről megismerni. Természetes, hogy mint minden szépségiparban jelen lévő szolgáltatás, akár a vevői oldalról is megviszgálható. Ez javarészt a megélhetés, vagy csupán a profil váltás szempontjából is alaposan átgondolandó döntés.

A műköröm építő tanfolyamok mind egyedi tematikában, mind az oktató tanárok szakmai tudásával képesek kitűnni más hasonló tevékenységet folytató oktató cégek közül, így versengve a folyamatos szakképzett műkörmösök piacra kerülésével.

Anyagminőség
A felhasznált termékek minőségének megválasztása a műkörmösöket akár egész szakmai útjuk, sikereik meghatározó lépésének tekinthetjük. Ez már a legelső lépéseknél előtérbe kerül, ugyanis a felhasznált anyagok fizikai tulajdonságain túl, annak kezelhetőségét és megbízhatóságát képezi.

Egy részről a minőségi termékek azért is minőségiek, mert a kor technológiai újításait folyamatosan képesek követni. A változó kínálat, az egyre szélesedő termékkör, mind- mind azonos márkanevek alatt képesek a fogyasztó elégedettséget tökéletesen kielégíteni. Ez azért is van így , mert az előkészítő anyagok , vagy akár maga a műköröm építés során felhasznált anyagok egymáshoz kitünően képesek alkalmazkodni, és ezek együttesen adják a tartósságot és az esztétikai szépséget.


Szükséges eszközök

A jó minőségű alapanyagok, segédanyagok,é s az összes egyéb eszköz mind-mind segítségünkre lesz műkörmös szakmánk folyamán. A pedikűr-manikűr készlet, az áztatótál, a köröm fertőtlenítő előkészítő, a porcelán porok, a liquidek, a zselék, fixáló folyadékok, a tip és a ragasztó, a kéz és eszközfertőtlenítő, a portalanító kefe, a különböző reszelők, a sablonok, az Uv lámpa, s a csiszológép, körömápoló olajok, együtt alkotják alapvetően a műköröm készítéséhez szükséges eszközök összességét. Egy két apró dolog, akár a köröm előkészítéséhez használt eszközök, választékában és anyagában egyedi igényektől függően eltérőek lehetnek.

Igényeink folyamatosan változnak, s idővel a megszokott technika és gyakorlás folyamán természetesek az új igények. Akár csak az alapanyagok, a díszítők és egyéb higiéniai szokások igényeknek megfelelően termékváltást, bővítést eredményezhetnek.


Szakmai tudás és a piacon való elhelyezkedés
Elhivatottság és némi tapasztalat méltán szükséges mindenkinek, aki újra iskola padba ülni készülődik. A korábbi tapasztalatok, a szépségipar bármely területén mérve segítséget jelentenek az olyanoknak is akik korra való tekintet nélkül ismételten újabb szakma elsajátítására készülődnek. Ez egyrészt az elhivatottságot képes megalapozni a szakmát megismerni készülődők között, másrészt a türelemhez és a kitartáshoz, új technikák, anyagok használatával, alkalmazásával.. Miért is ne, hiszen senki sem akar csalódni, majd tévútra tévedni, ezért fontos, hogy mindenki megalapozott döntésekkel lásson neki az új szakmájához. Mint minden más szakmát , a műkörmös szakmát is komolyan és céltudatosan kell venni,

  Csatlakozz hozzánk a facebookon!


A műkörmös szakma sikerének kulcsa

A megfelelő szakképzettséget, a minőségi termékek használatát, a türelem és empátia kérdését az előzőekben már említettük, de mi lehet az, ami a mindennapi életben előtérbe helyez minket és mi az ami elhivatottságot és sikert garantál számunkra?

Először is a folyamatos tanulás, hiszen bármerre is nézünk környezetünk folyamatosan változik, és hogy megfelelően fel tudjuk vele venni a versenyt nekünk is fejlődnünk kell.

A kezdetekben még otthonunk egyik helyiségét feláldozva, főként a szabadságot és önállóságot kedvelő műkörmösök ,de akár bármely szépségszalon ismert műkörmös e nekikezd saját karrierje építéséhez. A karrier építés ebben a szakmában, ha önállóan látunk hozzá, nem pedig valamilyen nagyobb, neves szalonhoz csatlakozunk, különböző érdekeltségi területeket kell megvizsgálnunk ahhoz, hogy rendszerezetten felépített szolgáltatókká váljunk.

Ez tágabb értelemben vizsgálandó dolgokat is megkövetelhet tőlünk, gondoljunk akár a marketing tevékenységekre is. Hiszen előbb vagy utóbb ismertségünkből fogunk megélni. Az ismeret azonban bővíthető és bővíteni is kell. A különböző szolgáltatások, mint internetes portálokon való megjelenés, akár saját honlappal, de főként rendezett, összeszedett gyűjtemények, tudakozókon keresztül könnyen megvalósíthatjuk a saját elképzeléseinket és hírnevünket egyaránt.

Ismertség
A hírnév megalapozója a minőség lesz, hiszen tulajdonképpen a hírnév a minőségi szolgáltatásokból adódik. A kettőt viszont folyamatosan egymás mellett építhetjük, nem kell semmire sem várakoznunk, hiszen a több lábon való állás lehetőségét megfelelő tudással és tapasztalattal mindenki elsajátíthatja, s végső soron a várt eredményt is korábban fogjuk elérni.

Az ismertség közvetlen segítője a szakmai internetes tudakozók, hiszen olyan egyedi dologgal foglalkoznak, amelyek egységesen rendszerezni képesek az adott szakmabelieket. Esetünkben megemlíthetjük többek között a Diamond Nails mukormos-tudakozo.hu oldalát, ahol a műkörmös szakembereket városok szerint rendszerezi. Egy szóval könnyedén megoldódik az előzőekben is megvitatott ismertség kérdése. Egy tiszta mindenki számára elérhető versenyhelyzet. A vendég könnyen megtalálhatja a lakóhelyéhez közeli műkörmösét, de akár egy belföldi nyaralás alkalmával is lehetősége van az adott városban könnyen, gyorsan szakembert találni. Összefogott és rendszerezett, mely egységesíti a tiszta versenyt a piacon, amelyből bárki képes kivenni a helyét.

Hírnév
A hírnév kialakulásakor tehát a műkörmös szakma esetében a szakember felé támasztott igényeket vizsgálva elmondható, hogy a tapasztalat és megbízhatóság a két legfontosabb dolog. De legtöbbször vendégként a fogyasztói vélemények áttekintése után hajlandó a vendég egy adott szakemberhez fordulni. Ezért is nagyon fontos a magunkról kialakított kép a vendég szemében.

Az elégedettség a mindennapokban legáltalánosabban a szájról-szájra történő kommunikáció alkalmával informálódhatunk. Ez azonban elavulni látszik oly mértékben, hogy nem elég csupán ezzel megelégednünk. Miért? A legnehezebb dolog talán úgy eldönteni valamit, ha csak hallunk róla. A meggyőző érvek mindig tényeken alapulnak, ezért ennél már jóval többre lesz szükségünk ahhoz, hogy meggyőzőek legyünk.

A műkörmös szakma esetében ez kellemes körülmények között, szinte már információ és tapasztalatszerzési lehetőségekkel egybekötve lehetőségünk van munkáink minőségét szemléltetni. Ennek egyik kitűnő formája a körömdíszítő klub. Nem csupán saját oldalt szerkeszthetünk itt, de műkörmös munkáidról elkészített képeidet versenyeztetheted is. Ez nem csupán elérhetőségedet, de igazi referencia munkákkal is segít a műkörmös pályafutásod során az előrébb jutásban.

Ezáltal könnyebben szerzel ismeretséget és hírnevet.

Mindezek alapján látva a lehetőségeket és korlátokat, felismerésre ösztönöz minket, hogy tulajdonképpen a siker önmagában nem létezik. A siker egy olyan összetett dolog, ahol a személyi feltételeken túl, az ismertség, a megfelelő hatékonyság, ár-érték arány, mind összefüggésbe hozható a minőségi szolgáltatással. Minőségi, mert megalapozott és rendszerezett, továbbá folyamatosan épített.

      
 Vissza a cikkekhez