Műkörömépítés lépésről lépésre

A legelső lépés mindenek előtt, hogy a saját és a vendégünk kezeit is megmossuk és fertőtlenítsük. A tisztítás után meg kel vizsgálni hogy a köröm és a környező bőrterület ép- e, ha mindent rendben találtunk akkor kezdhetjük meg a műköröm építésének folyamatát.

Nagyon FONTOS, hogy műkörömépítés előtt tilos a manikűr!!!

Műkörmöt ne készítsünk:
-ha a vendégünknek van beteg ill. gombás körme, ezt minden esetben kezeltesse,
-ha nagyon sérült, esetleg gyulladt, gennyes körme van,
-ha a vendégünknek valamilyen fertőző betegsége van , vagy lázas állapotban van,
-ha a kézen szemölcs található, azt is a vendégnek kezeltetni kell.

Első szakasz (előkészítő szakasz):

Alkalmassá tesszük a természetes körmöket a műkörmök szakszerű felhelyezésére és egészséges viselésére.

Lépései:

A régi lakkozás eltávolítása a körömről (ha szükség van rá)
Ezt követően meg kell határozni a szabadszél hosszát, azaz hogy milyen formájúvá alakítsuk ki.

- Ezután a szarupárkány feltolása következik
- Mikor ezeken a lépéseken túlvagyunk, a körmök felbolyhozását végezzük el.
- Miután a körmöket felbolyhozzuk, portalanítjuk a körmöket vigyázva hogy ne érjünk hozzá ujjal, mert zsíros réteget viszünk rá ezáltal és nem fog tapadni rá az épített köröm.
- Majd fertőtlenítjük és zsírtalanítjuk a körmöket.
- Végül megszárítjuk.

Második szakasz (építő szakasz):

a kiválasztott technikával felépítjük a műkörmöket.

- TIP-es körömépítés esetén a TIP-et előkészítjük, vagy ha építjük akkor alapozzuk a teljes felületen a körmöt, majd megszilárdítjuk.

- A TIP felragasztása következik, vagy épített technikánál a körömágy meghosszabbítása. Szabad szél kialakítása és megszilárdítás.

- Ha szükséges megerősítjük az épített réteget segédszövettel, de ez a lépés nem kötelező, csak ha szükség van rá.

- Az utolsó építő lépés a fedés, mely lépésben kialakítjuk a „c” ívet, majd következik itt is a szilárdítás.

- Miután végeztünk az ecsetet is meg kell tisztítani.

Harmadik szakasz: (formázó szakasz)

A felépített körmökön ki kell alakítani a párhuzamosságot, hogy szép esztétikus legyen a formája. Ha szép formát kaptunk akkor a hosszát kell meghatározni és igazítani.

Negyedik szakasz (díszítő szakasz)

A köröm felületének zsírtalanítása. Ezt egy finom reszelővel tehetsz meg a legkönnyebben, esetlek egy buffer is alkalmas a körömfelület felbolyhozására.


A műköröm készítés alapanyagai és eszközei

Mikor elkezdünk a műköröm készítéssel foglalkozni fontos, hogy kellően tájékozódjuk a termékekről. A fő szempont hogy a minőséget tartsuk szem előtt és az hogy a minőséget elérhető áron szerezhessük meg, hogy ne a termék minőségével kelljen spórolnunk.

Sokan úgy gondolják, hogy minél olcsóbb terméket vásárolnak annál nagyon haszonnal dolgoznak. De valójában ez nem így működik.

Hiszen mindenkinek aki ebben a szakmában szeretne megmaradni szüksége van a visszajáró vendégekre, akik pedig visszajárnak azok a minőség miatt teszik ezt meg. Tehát fontos hogy elégedett vendégeket engedjünk ki a szalonunkból. A mérlegnek így megvan mindkét oldala.

A legelső és legfontosabb az építő zselé kiválasztása.

Termékeink kiváló minőségű amerikai alapanyagok. Világszerte ismert és használt termékek, melyeket a profik is elismernek.

Az extra erős tapadású közepes sűrűségű építő zseléinkből is igen széles a választék. Minden igényt kielégítő palettánk lehetőséget biztosít a legkülönbözőbb elvárások teljesítésére.

A Compatition Purple halvány lila színű zselé, melynek UV szűrő hatása védi a körmöket a káros sugárzástól és gátolja azok besárgulását. UV szűrő hatása még intenzívebbé varázsolja a fehér körömvéget. Használható építésre és fedésre egyaránt.

A másik kiváló minőségű zselénk a Builder Pink zselé, melynek halvány rózsaszín színe és közepesen sűrű állaga lehetővé teszi a könnyű felkenést és önterülő hatása miatt könnyen terül segít a szép sima felszín kialakításában. Elfedi a kisebb köröm hibáit is.

Az erősseb körmök érdekében használható a Builder Pink fiberglass (üvegszálas) építő zselé. Mely Könnyen formázható és önterülő hatása miatt nagyban megkönnyíti a felhelyezést. Flexibilis, hypoallergén, nagyon jó tapadású, közepes sűrűségű anyag, apró üvegszál darabokkal, melyek fényt és tartósságot biztosítanak a körömnek.

Végül a Builder Clear színtelen építő zselé, mely tökéletes tapadású, sűrű állagú, jól terülő és nem mellesleg hypoallergén alapanyag.

Amit mindenki figyelmébe ajánlunk az a körömágy hosszabítására szolgáló Cover gélek, melyek Több árnyalatba kaphatók, hogy mindenki a bőrszínéhez leginkább illő színt tudja használni. Kapható Pink, Peach, Biege, Light Brown színekben.

Akik szeretnek kísérletezgetni a színekkel, azoknak tetszeni fog a Diamond Nails lágy Clear zselé. Ezt az anyagot kifejezetten díszítéshez fejlesztették ki. Ebbe a zselébe bele lehet keverni különböző díszeket, anyagokat. Figyeljünk arra, hogy használat előtt, jól keverjük fel. Az újdonságok listája folytatódik a Diamond Nails színes zseléivel: az elmúlt 6 hónapban körülbelül 40 új szín jelent meg, ezek között van 3D-s zselé, finom gyöngyházasok, áttetsző csillámosak, pasztell és sötétebb színek is.

A francia körömnél nagyon fontos, hogy hófehér zselét használjunk. Kétféle zselé áll rendelkezésünkre: A White fiberglass (üvegszálas) mely lágyabb, kissé folyékonyabb állaga miatt könnyen terül, és a French white sűrűbb állagú zselé, mellyel a kezdők is könnyedés dolgoznak, könnyen terül és nem sárgul be. Mindkettő extrém fehér színt ad a francia körömvégeknek.

Ami még az építéshez elengedhetetlen, az az ecset. Mely műszőr ecset, és különböző méretekben kapható a Diamond Nails-nél. Fontos a szőr minősége. Itt a vásárlóink minden formában és típusban válogathatnak. Akár otthon szeretne saját célra körmöket építeni, akár vendégeinek készíti azokat, a munkához ajánljuk a 4-es vagy 6-os ecsetet. A mosolyvonal kialakításához pedig a ferde 4-es vagy akár a sima 4es vagy 6-os ecset is megfelel a célra. Mindenkinek a saját megszokott munkamenetéhez tudunk alkalmazkodni, a minden igényt kielégítő termékpalettánkkal.

Mikor elkészült a mestermunka, ne feledkezzünk meg a díszítés technikáiról, melyet már végtelen módon elkészíthetünk. A leges legegyszerűbb módtól kezdve a legbonyolultabbakig. Kis cikkemben kitérek a díszítő ecseteinkre melyeket szintén több fazon közül választhat ki aki betér üzletünkbe. Aki szeretne nagyon kedvező áron vásárolni az akár készletben is megveheti , de akár össze is válogathatja a számára megfelelő méretű és fazonú ecseteket.

Tehát minden alapanyagunk egytől egyig hibátlan minőségű és kiválóan alkalmazható egyaránt fedésre és építésre is.

Ha nem csak a környezetedben, de a munkádban is precíz vagy, és a tökéletesre törekedsz, akkor ebben segítségedre lehet a Diamond Nails!

A másik szintén nagyon kedvelt alapanyag, a porcelán.

A porcelán vagy más néven acryl: Az ebből készült műkörmök összes változata két komponens, a folyadék (liquid) és por kombinálásával készül. Eleinte a levegőre kötő liquidet fejlesztették ki, ennek erőteljes, szúrós szaga van, később megjelent az UV fényre kötő liquid is, mely szagtalan anyag. Alkalmasak tip bevonására, saját köröm megerősítésére és épített köröm építésére, díszítésére.

Stabil, könnyen polírozható a magas fény érdekében. Eltávolítása a reszelésen kívül speciális oldószerrel is lehetséges, ebben is különbözve a zselétől. Ma már több féle változata van az építő porcelán anyagnak. A Diamond Nails 28gr-os kiszereléssel kínálja kiváló minőségű, praktikus kiszerelésű porcelán porait a műkörmösöknek.

Kapható Extrem Pink Acryl , Extrem White acryl, Clear Acryl, és Cover Pink acryl, mely a körömágy meghosszabbítására alkalmas por. Napjainkban egyre inkább elterjedt a 3D-s porcelán díszítése a körömnek. Szebbnél szebb minták, formák jelennek meg, készíthetők el a műköröm alapanyagok és kellékek segítségével, melyeknek csak a képzelet szab határt. Ami a legújabb szenzáció, a különböző ékszerek készítése, tárgyak díszítése szebbnél szebb színű porcelán porokból.

Itt mindenki a saját tudására és ízlésére hagyatkozva választ, mivel kapható levegőre és UV-ra kötő liquid. Mindkét termék első osztályú minőségű és maximális erősségű, extra erős tapadású és könnyen munkálható.

A porcelán porok amiket cégünk forgalmaz nemcsak hogy kiváló minőségűek, de megannyi színben kapható, igen széles palettából válogathat a kedves vásárló.

Így tehát csak a fantázia szabhat határt a műkörmöseink munkáinak.

A porcelán készítéshez szükséges ecsetek pedig igazi szőrből készülnek. Ajánlatos építéshez a 6-os akár a 8-as méretűt használni, de ha valaki nem rendelkezik nagy körömággyal, bátran próbálkozzon a 4-es ecsettel.


Műköröm készítésének gyakori hibája:

A műköröm leesése általában szinte minden esetben nem az alapanyag hibája!

A műköröm a természetes körömtől való elválása egyrészt utalhat készítési hibákra, vagy erős fizikai behatás következtében illetve ritkán előfordulhat biológiai okok miatt.

A leggyakoribb leesést okozó problémák a következők:
- Nem volt a köröm rendesen felbolyhozva
- Nincsen rendesen zsírtalanítva, tapadás elősegítővel lekezelve
- Az alapanyag nincs eltávolítva rendesen a köröm körüli bőrről
- Hibás TIP-ragasztás miatt is lehet.


Erős fizikai behatások a következők lehetnek:

Ha nincs a köröm rendeltetésének megfelelően használva, vagy ha valamilyen balesetből adódóan akár, beüröttük vagy becsíptük egy ajtóba vagy fiókba.

Erős vegyi hatásnak való kitétel esetén: (HYPO, DOMESTOS, CILLIT… stb.)

Ilyenkor nem csak a körmünk, de a bőrünk védelme érdekében is ajánlatos gumikesztyűt viselni.

Műköröm készítési hibák áttekintése:

Repedezés, töredezés törés okai lehetnek a következők:

Amennyiben a szabad szélt túl hosszúra hagytuk és nehéz vele bánni, dolgozni vagy egyáltalán bánni vele. Vagy a felvitt anyag túl vékony réteg és nincs tartása a körömnek

Elemelkedés, leesés oka nem más, mint a természetes körömlemez tisztításának a hibájából adódó nem megfelelő előkészítes. Bolyhozás részleges vagy teljes hiánya, zsírtalanítás lényeges vagy teljes hiánya okozhatja. Esetleg az előkészítő anyagot nem hagytuk teljesen megszáradni.


Kezelése:
műköröm cseréje, illetve szabályos hibátlan újrakészítése

Fehér foltok, levegősödési hibák előfordulnak, ha a porcelánt és a liquidet nem megfelelő arányban keverjük. Kezelése: a folt kireszelése, javítása

Abban az esetben fordulnak elő buborékok az anyagban, ha porcelán építésénél a porcelános ecsetet liquid felvétele után nem húzzuk le a tálka oldalán, hogy a levegő kiszoruljon belőle. A zselés építésnél a levegő, buborék kötés előtt eltávolítható, kiszúrható belőle. Ami még itt hiba lehet, hogy használat előtt és alatt ne keverjük a zselét.

A harmadik módszer a TIP felragasztása. Ezt ha nem figyelünk és levegősen rögzítjük akkor ugyan úgy csúnya lesz az eredmény és hamar felválik a körömről. Kiküszöbölése: a TIP műköröm cseréje és szabályos új felragasztása

Ha az alapanyag túl hosszú idő alatt köt, akkor amit elronthattunk az a porcelánpor és liquid keverésének helytelen aránya vagy már gyenge az UV lámpa fénye.

Túlérzékenység felléphet, ha a vendégünk allergiás az UV fényre vagy ha hő- vagy mechanikai, hatásérzékenységnél, körömlemez sérült, vagy túl vékony