Hírek
Diamond Nails
Diamond Nails

4 tápanyag, amik segítenek a töredezett körmökön

4 tápanyag, amik segítenek a töredezett körmökön

A szép, egészséges körmök sokak számára fontosak, azonban sajnos sokaknak problémát okoznak a töredezett, gyenge körmök. Szerencsére azonban a megfelelő tápanyagok segítségével javíthatunk a körmök állapotán. A következő 4 tápanyag különösen fontos a töredezett körmök esetében.

Biotin

A biotin (vagy B7-vitamin) egy vízben oldódó vitamin, amely fontos szerepet játszik a haj, a bőr és a körmök egészségének fenntartásában. A biotin hiánya gyakran vezet töredezett, gyenge körmökhöz. A biotinban gazdag ételek közé tartozik a tojás, a máj, a szójabab, a diófélék és a teljes kiőrlésű gabonafélék.

Cink

A cink egy ásványi anyag, amely fontos szerepet játszik a körmök egészségének fenntartásában. A cink hiánya gyakran okozza a töredezett, gyenge körmöket. A cinkben gazdag ételek közé tartozik a hús, a tojás, a diófélék és a teljes kiőrlésű gabonafélék.

Vas

A vas egy fontos ásványi anyag, amely hozzájárul az egészséges vérkeringéshez. A vas hiánya gyakran okozza a törékeny, gyenge körmöket. A vasban gazdag ételek közé tartozik a vörös hús, a bab, a spenót és a tökmag.

Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak olyan zsírsavak, amelyek fontosak az egészséges bőr és haj fenntartásában, valamint segíthetnek a körmök állapotának javításában is. Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek közé tartozik a lazac, a diófélék és a lenmag.

Összességében a megfelelő táplálkozás és a fontos tápanyagok bevitelének biztosítása kulcsfontosságú a töredezett körmök kezelésében. A biotin, a cink, a vas és az omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása segíthet javítani a körmök állapotát, és biztosítani az egészséges, erős körmöket. Ha azonban a töredezett körmök továbbra is problémát okoznak, érdemes konzultálni egy szakemberrel.