Hírek
Diamond Nails
Diamond Nails

A gél lakkozás tipikus hibái

A gél lakkozás tipikus hibái

A gél lakkozás a fénykorát éli és egyre népszerűbb trend, amely lehetővé teszi a szép és tartós körömápolást. Bár a gél lakkozás otthoni elkészítése nem nehéz, mégis előfordulhatnak hibák a folyamat során. Az alábbiakban bemutatjuk a gél lakkozás tipikus hibáit, hogy megelőzhessük őket és a lehető legtökéletesebb eredményt érhessük el.

A gél lakkozás tipikus hibái közé tartoznak:

  1. Rossz alapkezelés: Az egyik legfontosabb a tisztaság, ha nem elég tiszta a köröm felülete, a lakk nem fog megfelelően tartani. A körömlemezről távolítsunk el minden szennyeződést, régi lakkréteget.
  2. Rossz rétegvastagság: Ha túl vékony vagy túl vastag réteget alkalmazunk, a lakk nem fog megfelelően tartani és könnyen megrepedhet. A legtöbb gél lakkot három-négy vékony rétegben alkalmazzuk a legjobb eredmény érdekében.
  3. Előzetesen nem szárítjuk meg a rétegeket: Ha nem várjuk meg, amíg a rétegek teljesen megszáradnak, akkor a következő réteg nem fog megfelelően tartani. Az egyes rétegeknek legalább 30 másodperc szárítási időre van szükségük, hogy megfelelően szilárduljanak.
  4. Túl sok réteg: Ha túl sok réteget alkalmazunk, a lakk nehézzé válik, és könnyen megrepedhet. A legtöbb gél lakkot három-négy vékony rétegben alkalmazzuk a legjobb eredmény elérése érdekében.
  5. Rossz tárolás: Ha a lakkot nem megfelelően tároljuk, akkor kiszáradhat. A gél lakkot hűvös, száraz helyen kell tárolni, és nem szabad az állandó napsütésnek, vagy hőmérséklet változásoknak kitenni.
  6. Helytelen szárítás: Ha nem megfelelően szárítjuk meg a körmöt, akkor a lakk könnyen felválhat vagy megkopik.