Hírek
Diamond Nails
Diamond Nails

A műköröm díszítés buktatói

A műköröm díszítés buktatói

A következő hibák a leggyakoribbak a műköröm díszítés során: rossz minőségű alapanyagok használata, túl sok réteg lakk, rosszul eltávolított régi műköröm, túl sok terhelés a körmökre vagy rossz szárítás.

A műköröm díszítése közben számos buktatóval lehet találkozni, ilyenek például:

  • Rossz minőségű alapanyagok használata: Az alacsony minőségű alapanyagok, például a lakk, az alap, vagy az acryl, károsíthatják a természetes körmöt, és gyorsabban eltűnnek. A rossz minőségű alapanyagok általában tartalmaznak olyan vegyi anyagokat, amelyek károsak lehetnek a bőrre és a körömre. Az alacsony minőségű alapanyagokat nem ajánlott használni a műköröm díszítése során.
  • Nem megfelelő technikák alkalmazása, például a rétegek vékonyak vagy túl vastagok. A túl sok lakk réteg eltömítheti a körömporcot, ami károsíthatja a köröm egészségét. Az eltömődött körömporc nem szellőzik megfelelően, ami gombás vagy bakteriális fertőzésekhez vezethet. Tartsa a rétegek számát 2-3 között a műköröm díszítése során.
  • Rosszul eltávolított régi műköröm: Ha nem megfelelően távolítják el a régi műkörömöt, a köröm alatti bőr károsodhat, és a köröm érzékeny lehet a későbbi műköröm alkalmazásra. Az eltávolítást óvatosan kell végezni, hogy elkerüljék a köröm és a bőr sérülését.
  • Rosszul megtervezett díszítés (például túl sok elem, ami túlzsúfoltnak tűnik és ezáltal elveszti a szépségét a díszítés)
  • A köröm alapjának nem megfelelő előkészítése (például a körömlemez nem tiszta és/vagy nem megfelelően lett megtisztítva)
  • Nem megfelelő ápolás (például a köröm nem megfelelően hidratált)
  • A köröm alapjának nem megfelelő állapota (például túl rövid, töredezett vagy gyenge köröm)

A buktatók elkerülése érdekében fontos, hogy minőségi alapanyagokat használjunk, jól ismerjük a technikákat, és szakember segítségét kérjük a köröm díszítésénél.