Hírek
Diamond Nails
Diamond Nails

Kezdő műkörmös vagy? Íme néhány olyan szakkifejezés, amelyekkel gyakran találkozhatsz.

Kezdő műkörmös vagy? Íme néhány olyan szakkifejezés, amelyekkel gyakran találkozhatsz.

Ha mostanában kezdtél bele a műkörmözésbe, akkor bizonyára hallottál már számos olyan szakkifejezést, amelyek fontosak lehetnek a szakma szempontjából. Azonban, ha még nem vagy teljesen tisztában velük, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj velük! Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb műkörmös szakkifejezéseket, hogy segítsünk neked eligazodni a műkörmös világában.

Tip:

Ez a műkörömre való felépítmény első rétege, amelyet a természetes körömre ragasztanak. A tipnek többféle mérete van, hogy a köröm alakjához illeszkedjen.

Műkörömépítés:

A műkörömépítés során a műkörömre való felépítményt a természetes körömre ragasztják, majd aztán a műkörmöt formázzák és díszítik.

Műköröm anyaga:

A műköröm építéséhez többféle anyag is használható, például a zselé vagy az akril.

Zselé:

A zselé egy speciális anyag, amelyet a természetes körömre és a műkörömre is fel lehet vinni. A zselét UV lámpa alatt keményítik meg.

Akril:

Az akril egy erős és tartós műköröm anyag, amelyet por és folyadék keverékéből készítenek. Az akril műkörmöt egy UV lámpa helyett egy speciális folyadékkal keményítik meg.

Primer:

A primer egy speciális alapozó, amelyet a természetes körömre kell felvinni, mielőtt az első réteg felépítményt felhelyeznék rá. A primer segíti az anyagok tapadását, és megakadályozza a körömlemez sérülését.

Sablon:

A sablon egy speciális papír vagy műanyag, amelyet a körömre ragasztanak, hogy segítsen a műköröm forma és hossz kialakításában.

Filing:

A filing során a műkörmöt fájllal formázzák és simítják.

Lifting:

A lifting akkor következik be, amikor a műkörmöt körülvevő bőr és a műköröm között levegő jön létre. Ez általában azért történik, mert a műkörmöt nem megfelelően építették fel, vagy nem használtak primert.

Overlay:

Az overlay egy vékonyabb réteg, amelyet a természetes körömre és a már meglévő műkörömre is fel lehet vinni, hogy javítsa a műköröm tartósságát és megjelenését.

French manikűr:

A French manikűr egy stílusos és elegáns műkörmös technika, amely során a műkörmöt természetes színű alapozóra helyezik, majd a köröm hegyét fehérre festik.

Refill:

A refill egy olyan folyamat, amikor a megnőtt műköröm alá újabb anyagot visznek fel, hogy a műköröm tartóssága és megjelenése megmaradjon.

C-curve:

A C-curve az a görbület, amelyet a műkörmön létrehoznak, amikor a felépítményt és a zselét vagy az akrilt formázzák.

UV lámpa:

A UV lámpát arra használják, hogy megkeményítsék a zselét vagy akrilt. A lámpa sugárzása aktiválja az anyagot, és kemény, tartós felületet eredményez.

Top coat:

A top coat egy átlátszó réteg, amelyet a műkörömre helyeznek, hogy megvédjék a díszítést és segítsenek megőrizni a műköröm tartósságát.

Az előzőekben felsorolt szakkifejezések csak néhány példa a műkörmös világában használt számos kifejezés közül. Fontos, hogy megismerkedj velük, ha komolyan gondolod a műkörmözést, mert segítenek eligazodni és megérteni a folyamatokat. Így jobban felkészülhetsz a kihívásokra, és magabiztosan dolgozhatsz az ügyfelekkel. Végül is, a műkörmözés egy nagyszerű módja annak, hogy kifejezd a kreativitásodat és ékesítsd a körmeidet!