Hírek
Diamond Nails
Diamond Nails

Miért fontos a gél lakk előkészítése?

Miért fontos a gél lakk előkészítése?

A gél lakk előkészítése kiemelten fontos ahhoz, hogy a körmök szép és tartós eredményt mutassanak a lakkozás után. Az előkészítés során eltávolítjuk a felesleges olajat, szennyeződéseket, az elhalt bőrt és a régi körömlakkot, hogy a gél lakk jobban tapadjon a köröm felületéhez. Emellett az előkészítés lehetőséget ad arra, hogy ápolókrémet alkalmazzunk, levágjuk vagy megsimítsuk a köröm szélét és azonosítsuk a körömproblémákat, mint például a töredezést vagy a benőtt bőrt. A megfelelő előkészítéssel nem csak a gél lakk eredménye lesz tartósabb, de a köröm egészsége is megőrizhető.

A gél lakkozás előtti alapos előkészítés nagyon fontos a tartós és szép eredmény eléréséhez. Az alábbiakban néhány okot mutatok be, miért fontos előkészíteni a körmöt a gél lakkozás előtt:

  1. A gél lakk csak egy erős, tartós és csillogó bevonat, ami nem javítja a körmök állapotát. Ha a körmök szárazak, töredezettek, durvák vagy túlzottan zsírosak, akkor a gél lakk nem fog jól tapadni a felületükre, és könnyen lepattoghat. Az előkészítés segít eltávolítani a szennyeződéseket és a felesleges olajat a körömről, és elősegíti a gél lakk tapadását.

  2. Az előkészítés során eltávolíthatjuk a körömágyról az elhalt bőrt, amely ha benő a gél lakk alá, az fájdalmas lehet. Az elhalt bőr eltávolítása elősegíti az egészséges körömágy növekedését és a gél lakk tartós rögzítését.

  3. Az előkészítés során levághatjuk vagy megsimíthatjuk a körmök szélét, eltávolíthatjuk a régi körömlakkot, és ápolókrémet alkalmazhatunk a körömre, amely elősegíti az egészséges növekedést és hidratálja a körömágyat. Ez segít megakadályozni a köröm töredezését, az elhaló bőr megjelenését és a fertőzés kialakulását.

Összességében az előkészítés nagyon fontos, hogy elérjük a tartós és szép eredményt, és megakadályozzuk a körömproblémák kialakulását. A gél lakk csak egy bevonat, ami nem fogja megoldani a körömproblémákat, ezért az előkészítésre kell fordítanunk a megfelelő figyelmet.