Hírek
Diamond Nails /Gál Dia/

Hasznos tippek a tartós Gél lakk manikűrhöz 1. rész

Hasznos tippek a tartós Gél lakk manikűrhöz 1. rész

Hasznos tippjeink segítségével elkerülheted a gél lakk használata során fellépő leggyakoribb problémákat!

 

Jelenlegi helyzetben egyre többen vannak, akik szeretnék, hogy a kijárási korlátozás alatt is szép, tartós körmeik legyenek. Azonban mielőtt belevágnánk a géllakozásba, mindenképpen érdemes utánajárni, hogy milyen problémák adódhatnak ezzel a típusú manikűrrel. Ebben szeretnénk nektek segíteni 3 részes cikksorozatunkkal. 

A géllakk tartóssága megfelelő előkészítés esetén, akár 3 hét is lehet. Azonban több olyan hiba van, amelyet elkövetünk (vagy manikűrösünk esetleg elkövet), amikor géllakozásra adjuk a fejünket. Lássuk melyek ezek!

1. probléma: A géllakk elválik a körmünktől Miért? Valószínűleg nem lett teljesen portalanítva a köröm felszíne, mielőtt elkezdődött a lakkozás

Megoldás: Ahhoz, hogy a zselé lakk megfelelően tudjon tapadni, tiszta, száraz körömfelszín szükséges. Körömbőr feltolás, kaparás után enyhén bolyhozd fel a körmöt (bufferel) és használj Nail Prep előkészítő folyadékot.

Nail Prep  Rózsaszín buffer

Miért(2)? Az is elképzelhető, hogy a körömbőr nem lett teljesen és körültekintően visszatolva (például narancsfa pálcával).

Megoldás: Nagyon nehéz lehet észrevenni, hogy a körömbőr minden rétegét visszatoltuk-e rendesen, de megéri a fáradtságot, hiszen ezáltal is tartósabb lesz a végeredmény.

Narancsfa pálca

2. probléma: Nem köt meg a zselé lakk, akár több perces lámpázás után sem

Miért? Túl sok anyag lett felvéve az ecsetre, vastag lett a réteg, így a lámpa fénye nem jut el a réteg aljáig.

Megoldás: A géllak kicsit másképpen viselkedik, mint a sima lakk, ezért kevesebb kell belőle, hogy ne képezzen vastag réteget. A zselé lakk esetében érdemes inkább 3-4 nagyon vékony réteget készíteni, mint 2 vastagabbat.

Ha szeretnétek a gyarkorlatban is látni, hogyan készítsétek elő körmeiteket gél lakkozás előtt, hogy ne kövessetek el néhány alapvető hibát, nézzétek meg róla rövid videónkat!